Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εξωτερική θερμομόνωση ή θερμομόνωση κελύφους ή θερμοπρόσοψη κελύφους ή...

Εξωτερική Θερμομόνωση

Εξωτερική θερμομόνωση ή θερμομόνωση κελύφους ή θερμοπρόσοψη κελύφους ή...

Με τον όρο θερμοπρόσοψη, εννοούμε την μόνωση που κάνουμε στην εξωτερική πλευρά των τοίχων ενός κτιρίου. Αλλιώς την ονομάζουμε και θερμομόνωση του κελύφους.

Η εξωτερική θερμομόνωση, είναι απαραίτητη σε μια κατασκευή, διότι δημιουργεί ένα φράγμα που σταματάει τις καιρικές συνθήκες οι οποίες μπορούν να καταπονίσουν ένα κτίριο, καθώς και όλους όσοι βρίσκονται στο εσωτερικό του.
Οι ανθρώποι λοιπόν που διαμένουν ή εργάζονται στο εσωτερικό του συγκεκριμένου κτιρίου, μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ένα πιο υγιεινό περιβάλλον λόγω του μικροκλίματος που επικρατεί πλέον στο εσωτερικό του.

Τον χειμώνα, η ανάγκη για θέρμανση μειώνεται, μιας και το κρύο σταματάει στο μονωτικό υλικό που έχουμε εφαρμόσει εξωτερικά του κτιρίου.

Το καλοκαίρι, η ανάγκη για ψύξη μειώνεται, διότι η ζέστη δεν καταφέρνει να εισχωρήσει στο εσωτερικό του κτιρίου, μιας και το μονωτικό υλικό που έχουμε εφαρμόσει στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου, σταματάει ουσιαστικά την ζέστη.

Με όλα αυτά και πέραν της υγείας μας, σημαντικά είναι τα οφέλη και για την τσέπη μας, αφού τα χρήματα που γλιτώνουμε κάθε χρόνο για τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης ενός κτιρίου, είναι πάρα πολλά. Συνήθως, μια τέτοια επένδυση και σε συνδιασμό με άλλους παράγοντες όπως τα κουφώματα, οι ενεργειακοί υαλοπίνακες, η θερμομόνωση της ταράτσας, κλπ, αποσβένεται στα πρώτα 4-6 έτη.
 • Το Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με EPS είναι ένα σύγχρονο πλήρως εξελιγμένο σύστημα για θερμομόνωση εξωτερικών προσόψεων
 • Οι πλάκες από διογκωμένη πολυστερίνη που λειτουργούν ως θερμομονωτική στρώση, καλύπτονται από μία "οπλισμένη" στρώση που αποτελείται από μία κονία εξομάλυνσης και το υαλόπλεγμα. Επάνω σε αυτή τη στρώση εφαρμόζεται το τελικό αδιάβροχο φινίρισμα με εξαιρετικές ικανότητες διάχυσης υδρατμών.

  Το θερμομονωτικό σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα υποστρώματα και είναι κατάλληλο για καινούρια ή παλιά κτίρια καθώς και για μόνο-/πολυκατοικίες και για βιομηχανικά κτίρια.

 • Εξοικονόμηση ενέργειας.
  Καταργεί τις θερμογέφυρες, αξιοποιεί την θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων και εξασφαλίζει θερμική άνεση εξισώνοντας εύκολα τη θερμοκρασία της εσωτερικής επιφάνειας των δομικών στοιχείων με αυτή του αέρα στο εσωτερικό τους μειώνοντας σημαντικά τις δαπάνες θέρμανσης τον χειμώνα και αυτές του δροσισμού το καλοκαίρι.
 • Εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου
  Δεν απαιτείται να χτιστεί διπλός (μπατικός) εξωτερικός τοίχος με αποτέλεσμα να κερδίζονται πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμης επιφάνειας.
 • Προστατεύει το φέροντα οργανισμό
  από τις θερμικές καταπονήσεις και τη συμπύκνωση υδρατμών.
 • Πλήρης στεγάνωση των προσόψεων.
  Τέλεια προστασία από το νερό της βροχής και την εξωτερικά εισερχόμενη υγρασία με παράλληλη προστασία από την μούχλα, τα βακτηρίδια και την εσωτερική υγρασία μέσω της εξασφάλισης ομοιόμορφης εσωτερικής θερμοκρασίας.
 • Αποφυγή ρηγματώσεων στον εξωτερικό σοβά
  Λόγω της εξαιρετικής ποιότητας και της ελαστομέρειας των υλικών του συστήματος οι τελικές επιφάνειες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στις ρηγματώσεις και τα χρώματά τους δεν ξεφλουδίζουν (τελικά επιχρίσματα έγχρωμα στη μάζα τους).
 • Ιδανικός τρόπος αναπαλαίωσης και θερμομόνωσης υφισταμένων κτιρίων.
  Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του συστήματος δεν διακόπτεται η λειτουργία του κτιρίου ενώ διατηρείται η εξωτερική αρχιτεκτονική του ταυτότητα.
 • Προσθέτει αξία στην περιουσία σας.
  Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.) τα κτίρια υποχρεούνται να αποκτήσουν ενεργειακό πιστοποιητικό που θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά σε κάθε πράξη αγοραπωλησίας ή εκμίσθωσης ακινήτου. Θα εκδίδεται από πιστοποιημένο ενεργειακό επιθεωρητή και θα επηρεάζει άμεσα την εμπορική αξία του ακινήτου.
 • Aρχιτεκτονική ελευθερία.
  Η μεγάλη ευκολία διαμόρφωσης των υλικών του συστήματος επιτρέπει την δημιουργία ιδιαίτερα ελκυστικών προσόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου